ویتامین ها و مواد مغذی برای رشد مو

ویتامین ها و مواد مغذی برای رشد مو

موی انسان تقریبا پانزده میلیمتر در هر ماه رشد می کند. اما می توان این سوال را پرسید که برای افزایش سرعت رشد مو و همچنین بالا بردن کیفیت موها، چه کارهایی می توان انجام داد. اولین نکته این است که زیبایی و سلامت موهای شما از درون بدنتان آغاز می شود. دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم حاوی ویتامین های مورد نیاز برای رشد مو، یکی از بهترین گزینه هایی است که برای تحقق این هدف می توان مد نظر قرار داد. این ویتامین ها باعث حفظ سلامت و ایجاد درخشش، زیبایی در موها می شود و البته منجر به کاهش زمان رشد مو ها نیز می گردد. البته می شود با استفاده از برخی ماسک های مو، ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز مو را از بیرون بدن نیر تامین نمود. در این مقاله در مورد برخی از این ویتامین ها صحبت می کنیم.

 

ویتامین C

ویتامین C یک آنتی اکسیدان است که می تواند به مبارزه با ریزش مو کمک کرده و همچنین رنگ طبیعی مو را حفظ کند. یکی دیگر از فواید این ماده مغذی افزایش جریان خون به سمت پوست سر است که به دریافت هرچه بیشتر و بهتر مواد مغذی مورد نیاز برای رشد مو کمک می کند. از جمله منابع غذایی خوب برای تامین ویتامین C مورد نیاز بدن می توان به برخی میوه ها مانند پرتقال، توت فرنگی، لیمو ترش، کیوی و گریپ فروت، بروکلی، اسفناج، گل کلم، و جعفری اشاره کرد. همچنین، می توان با استفاده از یک ماسک طبیعی حاوی ویتامین C برای تقویت رشد مو ها اقدام نمود. به عنوان مثال می توان ماسکی با استفاده از یک چهارم فنجان آب پرتقال تازه ، نصف فنجان آبلیموی تازه، دو قاشق غذاخوری عسل طبیعی تهیه نمود و آن را به مدت ۱۵ دقیقه روی موهای مرطوب سر قرار داد.

 

ویتامین B3

این ویتامین نقش مهمی در تغذیه پوست سر و تقویت رشد مو ایفا می کند. زمانی که به میزان کافی ویتامین B3 دریافت نمی کنید، موی شما می تواند درخشش خود را از دست داده و شکننده شود. از جمله منابع غذایی خوب برای این ویتامین می توان به این موارد اشاره کرد: گندم و مشتقات آن، برنج،‌ ماهی آنچوی، ماهی تن، مرغ، و ‌گوجه فرنگی تازه.

 

رشد مو با ویتامین

 

ویتامین B7

این ویتامین بر تولید اسیدهای چرب در سلول های بدن انسان اثر گذار است که فولیکول های مو در پوست سر را تغذیه می کنند و موجب رشد مو می گردد. مصرف منظم ویتامین های B7 قدرت تارهای مو را افزایش داده و به رشد سریع‌ تر آنها نیز کمک می کند. از جمله مواد غذایی سرشار از این ویتامین می توان به این موارد اشاره کرد: بادام و مغزهای خوراکی دیگر، زرده تخم مرغ، نخود سبز، شیر و محصولات لبنی، ماهی، عدس.می توان با استفاده از یک عدد تخم مرغ، سه قاشق غذاخوری روغن زیتون یا نارگیل (45 گرم) یک ماسک موی سر درست کرد. این ماسک را روی ریشه های مو گذاشته و به آرامی با انگشتان دست خود ماساژ دهید. سپس، اجازه دهید برای پنج دقیقه به همان حالت باقی بماند. موی خود را با آب گرم آبکشی کرده و با یک شامپوی ملایم شستشو دهید.

 

ویتامین E

سلامت پوست سر نقش مهمی در شرایط مو و در نتیجه رشد مو دارد. ویتامین E می تواند سطوح اکسیژن در جریان خون را افزایش داده و گردش خون را تحریک کند که برای رشد سالم مو اهمیت دارد. همچنین، این ویتامین رطوبت تارهای مو را حفظ می کند، آنها را قوی‌تر ساخته و در برابر آسیب جدی از آنها محافظت می کند. از منابع غذایی خوب برای ویتامین E می توان به این موارد اشاره کرد: روغن های گیاهی، بادام زمینی و فندق، بروکلی، اسفناج، دانه های آفتابگردان، و برگ چغندر. می توان یک ماسک موی خوب حاوی این ویتامین را بدین صورت تهیه نمود. مواد تشکیل دهنده: نصف یک موز، نصف یک آوودکادو،‌ سه قاشق غذاخوری ماست ساده (60 گرم)،‌یک کپسول ویتامین E. موی خود را مرطوب کرده و این ماسک را روی سر خود بمالید سپس اجازه دهید برای ۱۰ دقیقه به همان حالت باقی بماند.

 

ویتامین A

ویتامین A به لطف خواص آنتی اکسیدانی خود نه تنها از موی شما محافظت می کند، بلکه در تقویت و محافظت از بینایی و پوست نیز موثر است. ویتامین A می تواند بافت و درخشش مو را با تحریک تولید چربی هایی که از مو در برابر شکنندگی محافظت می کنند، و رشد مو را بهبود ببخشد. از منابع غذایی خوب برای این ویتامین می توان به این موارد اشاره کرد: هویج، جگر، کره، پنیرهای چرب، بادام.

 

hair growth 2

 

ویتامین D

زمانی که پوست بدن انسان در برابر نور خورشید قرار می گیرد، امکان تولید ویتامین D در بدن فراهم می شود. این ماده مغذی می تواند به جذب بهتر کلسیم کمک کند. کلسیم یک ماده مغذی کلیدی برای سلامت مو است. از این رو، مصرف ویتامین D به میزان کافی برای رشد مو اهمیت دارد. از منابع غذایی خوب برای این ویتامین می توان به این موارداشاره کرد: شیر، قارچ، روغن ماهی کاد، و پنیر‌ غلات غنی شده.

 

افزون بر توجه به رژیم غذایی و گنجاندن ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز برای رشد مو، باید نکات دیگری را نیز برای رشد مو مورد توجه قرار داد. به عنوان مثال از سشوار و اتوی مو زیاد استفاده نکنید زیرا گرما موجب خشکی مو و آسیب دیدن پوست سر می شود. از مواد شیمیایی، مانند رنگ مو، و بیگودی زیاد استفاده نکنید. طی فصل تابستان یا حضور در ساحل از موی خود محافظت کنید. موی خود را به آرامی شانه کرده یا برس بزنید. به میزان کافی آب بنوشید. تامین آب مورد نیاز بدن به هیدراته نگه داشتن مو کمک می کند. مو و پوست سر خود را به خوبی بشویید. البته شستشوی روزانه توصیه نمی شود زیرا می تواند موجب از بین رفتن چربی های طبیعی شود که مو را نرم و سالم نگه می دارند.

 

 

برگرفته از وبسایت steptohealth و ترجمه عصرایران
تصحیح . بروز رسانی تیم پاکی مارکت

صابون سازی

روش ساخت صابون

روش ساخت صابون

صنعت صابون سازی، ریشه در بیش از ۲۲۰۰ سال گذشته دارد. با این‌حال، در میان بسیاری از صنایع شیمیایی، هیچ کدام همانند صنایع صابون ‌سازی چنین تغییرات بنیادی در مواد اولیه شیمیایی خود تجربه نکرده‌اند. معمولا پذیرفته شده است که مصرف سرانه صابون نشان ‌دهنده سطح کیفیت بهداشت در زندگی افراد هر کشوری است. اما صابون چیست و چگونه ساخته می شود؟ صابون به عنوان واژه ای برای نمک اسیدهای چرب در محصولات آرایشی – بهداشتی بکار می رود. از صابون ها در نقش مواد فعال در سطح Surfactant برای امولسیون کردن روغن‌ها نیز بهره می گیرند. این عمل باعث می شود تا روغن‌ها به کمک آب جابجا شوند. صابون‌ها در کاتالیزورها، روانکارها و مواد افزایش دهنده ویسکوزیته کاربرد دارند. صابون تشکیل شده از نمک و اسید چرب است.

 

روش ساخت صابون دست ساز

صابون ها می توانند با طیف گسترده ای از چربی ها و رایحه ها ساخته شوند. روغن نارگیل، کره کاکائو، روغن کرچک، روغن زیتون، کره انبه و روغن آووکادو همگی می توانند مورد استفاده قرار بگیرند. بسیار مهم است که از محصولاتی با کیفیت بالا استفاده کنید و بهترین راه این است که از مواد ارگانیک بهره ببرید. دیگر لوازم مورد نیاز برای تهیه صابون دست ساز شامل لیوان، کاسه، مخلوط کن، ترازوی اندازه گیری دیجیتال، قالب های صابونی در اشکال دلخواه، بطری بزرگ، سرکه سفید، قابلمه و در برخی از دستورات دستکش و عینک ایمنی را نیز شامل می شود. دو روش عمده برای ساخت صابون دست ساز وجود دارد؛ روش گرم و روش سرد. تفاوت آنها در استفاده از گرماست. در روش گرم شما باید صابون را در عرض چند روز استفاده کنید اما در روش سرد، صابون می تواند برای مدت طولانی تری باقی بماند.

soap fac1 1

روش گرم در ساخت صابون

برای ساخت صابون به روش گرم، شرکت ها مراحل مقابل را طی میکنند و شما نیز می توانید این مراحل را تکرار کنید. ابتدا اطمینان حاصل کنید که محوطه کارتان تمیز است و همچنین کودکان در اطرافتان حضور ندارند زیرا قلیاب صابون پزی که آب و روغن مخلوط شود بویی می دهد که استنشاق آن ممکن است برای کودکان مضر باشد. سپس  روغن ها را به شکل مایع اندازه گیری کنید و روی اجاق گاز قرار دهید. به محض اینکه کمی گرم شدند زیر حرارت را کم کنید. برای اندازه گیری از چند لیوان استفاده کنید و روی آنها را برچسب بزنید تا دیگر در آنها نوشیدنی نریزید و فقط مخصوص همین کار باشند. می توانید از لیوان یک بار مصرف هم در این مورد بهره ببرید. سعی کنید از لیوان های بزرگ استفاده کنید تا موادتان از آنها سرریز نشوند.

از دستکش و قاشق فلزی یا قاشق چوبی برای جا به جایی مواد استفاده کنید تا بدن تان مستقیم با مواد برخورد نداشته باشند. آب را در لیوان بزرگ ریخته و کم کم قلیاب را با قاشق به آن اضافه کنید. مواد را خوب با هم مخلوط کنید. نکته مهم در این مورد این است که  صابونی که با روش گرم تهیه میشود حتما بعد از جدا سازی از قالب به مدت سه یا چهار هفته باید در جای خشک و خنک نگه داری شود و به هیچ عنوان استفاده نشود. در صورت استفاده پوست ممکن است صدمه جدی ببیند. سپس هنگامی که روغن در ظرف گرم شد آن را به مخلوط تان اضافه کنید. اگر مواد تان در سینک یا جایی از آشپزخانه ریخت فورا آن را با آب و سرکه بشویید تا خنثی شود و لکه ای از آن باقی نماند.

مواد را روی حرارت کم قرار دهید و هر ۱۵ دقیقه آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید که آماده شده است و شروع به سفت شدن می کند. بعد از حدود ۳۵ تا ۵۵ دقیقه آماده است. در این مرحله حرارت را خاموش کنید و ظرف را از روی حرارت بردارید. اگر قصد دارید عطر یا روغنی دلخواه را به آن بیفزایید اکنون وقتش است. روغن اسطوخودوس یا پرتقال بدین منظور مناسب هستند. به سرعت و با دقت مواد را در قالب مورد نظر بریزید. از قالب های سیلیکونی، پلاستیکی و حتی مقوایی هم می توانید بهره ببرید. بهتر است از کاغذ پوستی در قالب ها استفاده نمایید و سپس قالب ها را در جایی خشک و خنک نگه دارید. بعد از ۴۰ ساعت صابون را از قالب جدا کنید و فورا مورد استفاده قرار دهید. می توانید رنگ های مجاز را هم در مراحل آخر اضافه نمایید.

صابون سازی

روش سرد در ساخت صابون

کمی پایه صابون (گلیسیرین) از داروخانه تهیه کرده و آن ها را به شکل مربع ببرید و در مایکروفر قرار دهید. هر چند ثانیه آنها را هم بزنید و زیر و رو کنید. به محض آب شدن افزودنی های دلخواه خود که شامل رنگ و عطر و بو می شوند را به مواد اضافه کنید. مواد را در قالب بریزید. برای راحت خارج کردن مواد می توانید کف ظرف ها را روغن بزنید. قالب را در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد. آن را از ظرف جدا کرده و برش دهید. می توانید از قالب های طرح دار استفاده کنید و یا خودتان صابون ها را با سمباده شکل یا حتی تراش دهید.

روش ساخت صابون صنعتی

به طور کلی صابون به دو روش در جهان تولید می گردد. اول روش نا پیوسته  (Batch Proccess) و سپس روش پیوسته   (Continuous Process).

روش نا پیوسته

ماده اولیه اصلی مورد استفاده در تولید صابون شامل انواع چربی ها بوده که می تواند منشا حیوانی (مانند تالو) و یا گیاهی (مانند روغن پالم و نارگیل) داشته باشد. حدود ۷۵ درصد از کل چربی مصرفی در صنایع صابون سازی دنیا را تالو (Tallow) تشکیل می دهد که دارای منشا حیوانی است. این ماده شامل مخلوطی از گلیسیرین ها بوده و از چربی های جامد که به وسیله بخار پالایش شده است، به دست می آید.

در این روش اسید چرب درون مخزن ریخته شده و توسط سدیم هیدروکسید (صابون جامد) و یا پتاسیم هیدروکسید (صابون مایع) خنثی می شود. به این روش اصطلاحا Process Kettel می گویند. صابون به دو صورت پخت گرم و پخت سرد تهیه می شود. صابون تولید شده از پخت گرم (دارای کیفیت مناسب تر) جهت مصارف حمام و دستشویی استفاده می شود و صابون حاصل از پخت سرد (دارای کیفیت پایین تر) اغلب جهت رختشویی مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش پس از خنثی نمودن اسید چرب توسط محلول سدیم هیدروکسید، به منظور جداسازی صابون تولید شده از ناخالصی ها، آن را چندین بار توسط محلول آب و نمک شستشو می دهند.

صابون مذاب تولیدی را در پخت سرد بلافاصله جهت انتقال به مراحل تکمیلی تولید، تخلیه می نمایند اما در پخت گرم آن را به مدت ۴۰ تا ۷۰ ساعت رها می کنند که در صنعت صابون سازی به آن اصطلاحا ”دم کردن“ می گویند. هدف از این مرحله، تکمیل واکنش و جداسازی فازها می باشد. تشخیص پایان صابونی شدن توسط اندازه گیری میزان اسید چرب درون مخزن پخت انجام می گیرد. در این روش نیز پس از اتمام واکنش، جهت جداسازی ناخالصی ها از محلول آب و نمک استفاده می شود. با افزودن آب نمک به درون مخزن یک سیستم دو فازی تشکیل می شود و ناخالصی ها به لایه زیرین منتقل می گردند. فاز صابون توسط پمپ به غلطک های سرد کننده منتقل شده و دمای صابون تا رسیدن به دمای اتاق کاهش می یابد و در نهایت جامد می گردد.

آنالیز صابون به دست آمده به این صورت است که باید میزان سدیم هیدروکسید آن بین ۰.۲ تا ۱ درصد و میزان نمک سدیم کلرید آن بین ۱ تا ۶.۲ درصد باشد. در هردو مورد باید میزان آب حدود ۳۲ درصد باشد. در اینجا به منظور کاهش رطوبت، صابون تولید شده را درون خشک کن قرار می دهند تا رطوبت آن به میزان استاندارد (حدود ۱۰ درصد) کاهش یابد. در ادامه برای اختلاط و یکنواخت نمودن بیشتر، صابون را وارد دستگاهی به نام پلودر (Plodder)  می کنند، در این دستگاه صابون توسط یک حلزون در حال گردش فشرده شده و به صورت رشتهای از آن خارج می گردد و توسط یک برش دهنده یه قطعات ریز بریده می شود. این قطعات ریز وارد دستگاه مخلوط کن میکسر شده و در آن مواد افزودنی همچون رنگ، اسانس، تثبیت کننده، نرم کننده پوست، و ضد خوردگی به آن اضافه می گردد.

در ادامه به منظور توزیع یکنواخت مواد افزوده شده و استحکام بیشتر، صابون را از بین چند غلطک (Mill) عبور می دهند. این غلطک ها به صورت استوانه های افقی که در خلاف جهت یکدیگر می چرخند، صابون را به شکل ورقه های نازک و فشرده شده درآورده و سپس از درون یک قالب گرم عبور داده و به صورت نواری پیوسته از آن خارج می نمایند. در مسیر خروجی، صابون سرد شده و توسط یک دستگاه برش به اندازه های مورد نظر برش داده می شوند. در مرحله نهایی قطعات به دست آمده درون قالب قرار گرفته و به فرم نهایی درآمده و بسته بندی می گردند.

روش پیوسته امروزه با پیشرفت تکنولوژی، تولید صابون بیشتر به صورت پیوسته انجام می گیرد. در این روش ابتدا چربی توسط آب در دما و فشار بالا هیدرولیز می شود و تولید اسید چرب و گلیسیرین می نماید. اسید چرب به دست آمده، توسط محلول سدیم هیدروکسید (محلول سود) خنثی شده و صابون تشکیل می شود. و سپس همانند مراحل روش ناپیوسته فراوری و بسته بندی می شود.

 

تهیه شده توسط تیم پاکی مارکت